A Cross-Demographic Platform For Creators

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects

0

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Exterior Photography, Facade
© Yosuke Ohtake

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Exterior PhotographyDaisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Exterior PhotographyDaisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Interior Photography, GlassDaisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Interior Photography+ 13

  • Area Area of this architecture project Area :  39
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
  • Lead Architects : Yudai Niimori, James Jamison

More SpecsLess Specs

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Exterior Photography
© Yosuke Ohtake

Text description provided by the architects. This project is the administration building for a small construction firm from Tottori, a nearby small city. In the midst of the recent pandemic, the firm opted to relocate its office to a nearby rural area. The new location is abundant in flora and fauna, with small-scale agricultural buildings and a vista dominated by the nearby extinct volcano Mt Daisen. The firm hoped that this setting would provide an escape from the dreariness of city lockdown for themselves and their team.

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Interior Photography, Glass
© Yosuke Ohtake
Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Interior Photography, Beam
© Yosuke Ohtake

In the manner of a terminus or infrastructural building, the Work Hut stands alone in its context; a car park in a village amongst rice paddies.  Like the nearby barns, the Work Hut is activated at the start of the day, with the arrival of workers, and sits unused after hours.

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Image 11 of 13
Floor plan
Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Image 13 of 13
Section

As with agricultural buildings, the Work Hut needed to be hard-wearing and is of steel, concrete, and aluminium construction.  A 45° angled pitched roof sheds the heavy winter snowfalls.  A cypress roof structure is visible under the eaves.  From a distance, the Work Hut looks like a new barn building. 

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Interior Photography
© Yosuke Ohtake

Perhaps inspired by the claustrophobia of the pandemic, this way of working – from city to country – goes against the exodus of people from rural Japan to big cities in search of work. Nicknamed ‘Work Hut’ by its inhabitants, this simple building’s position at the base of an enormous volcano, accommodating people from a different place, seems to emphasise architecture’s beginnings in the shelter.

Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects - Exterior Photography
© Yosuke Ohtake

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tottori, Japan

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Daisen Work Hut / Niimori Jamison Architects” 03 Jul 2022. ArchDaily. Accessed .

想阅读文章的中文版本吗?

© Yosuke Ohtake

山下工作小屋 / Niimori Jamison Architects

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...