Gasometer House / 02A | studio

0

Gasometer House / 02A | studio

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Kitchen, Table, Countertop, Chair, Windows, Sink
© aolo Fusco

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Living Room, Windows, ShelvingGasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Bedroom, Windows, Wood, Lighting, Bed, BeamGasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Windows, StairsGasometer House / 02A | studio - Exterior Photography+ 18

  • Area Area of this architecture project Area :  90
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers :  Nemo Lighting, Fornace Brioni, Kriptonite

  • Lead Architects : Marco Rulli

More SpecsLess Specs

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Kitchen, Countertop, Sink
© aolo Fusco

Text description provided by the architects. The first time I entered this apartment on the slopes of Monteverde, on the road that leads from Trastevere Station to Villa Pamphili, I thought: “This house must be freed”!A series of rooms, all of the same size, followed one another without any hierarchical or functional relationship.

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Shelving
© aolo Fusco
Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Shelving
© aolo Fusco

A forest of partitions imprisoned the space separating it from the large terrace from which stood out, like the skeleton of a cathedral among the houses, that icon of industrial archeology that is the Gazometro. The renovation, therefore, consisted in removing the elements of separation from the outside: with the exception of the bedroom in front of the entrance now all rooms are open and look out.

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Sofa, Chair, Bedroom
© aolo Fusco

The kitchen exploits a handcrafted obtuse corner, while the hallway, study, and living room, thanks to a system of sliding panels, gain that indefinable relationship given by the mobile boundaries, control of spatial permeability in the service of needs, light, mood.

Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Windows, Stairs
© aolo Fusco
Gasometer House / 02A | studio - Interior Photography, Windows
© aolo Fusco

The stylistic approach, which matured with the client through long calls during the Lockdown, is characterized by the respect for the pre-existence of the ’50s both at the conservative level (doors, railings) and with reinterpretation interventions, not so much as design as atmosphere: the wallpaper in the bedroom, the pastel colors of the kitchen, the fireplace and the sliding panels recall the vitality and optimism typical of the second post-war period.

Gasometer House / 02A | studio - Image 18 of 18
Floor Plan

To this base are added with ease designer furniture and industrial grafts (the gasometer is always there, in sight) as the concrete pillar, the shelf under the iron beam, or part of the electrical system in sight. The result is a house alive and full of perspectives, which invites every time to be discovered

Gasometer House / 02A | studio - Exterior Photography, Garden
© aolo Fusco

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rome, Italy

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Gasometer House / 02A | studio” 28 Jul 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...