Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en

0

Natural Cemetery ‘de Utrecht’ Reception Pavilions / architecten|en|en

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Facade, Windows, Forest
© BASE Photography

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, ForestNatural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, ForestNatural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Wood, Door, ForestNatural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Interior Photography+ 26

  • Area Area of this architecture project Area :  135
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2022
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers :  Finti, Gutex, H. Oude Hengel, Houthandel van Dal

  • Lead Architect : Joost Verbeek

More SpecsLess Specs

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Garden, Forest
© BASE Photography

The Natural Step. ‘De Utrecht’ is a natural cemetery that is part of the ‘De Utrecht’ estate located just below Hilvarenbeek. It is an initiative of director Joyce Sengers. She is a landscape architect and discovered the phenomenon of natural burial in England over fifteen years ago. This appealed to her so much that, after working at British natural cemeteries, she also wanted to make this way of burial possible in the Netherlands. Burial in nature connects to the natural cycle of life. Anyone who is buried in a natural cemetery expresses this solidarity and contributes to the natural cycle of recycling.

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Forest
© BASE Photography
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Image 23 of 26
Plan – Info Barn
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Forest
© BASE Photography

Little Village. Three pavilions have now been realized as an ensemble around a little square created on the Scheidijk path, directly on the border between the municipalities of Hilvarenbeek and Reusel-de Mierden. A mini village: warm, clear, and pleasant. A ‘field barn’ for storage and parking of various vehicles, a ‘washing barn’ with public toilets and a shower room for the employees; and the ‘information barn’ for information and explanations about natural burials and where relatives can meet. For the funeral ceremony, they can choose a big tarp on the cemetery itself or in one of the present open-air nature theaters.

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography
© BASE Photography
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Image 24 of 26
Plan – Field Barn
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Beam, Facade
© BASE Photography

Typical local barn architecture. The design of the buildings gives a friendly nod to the traditional agricultural world of the surrounding area. The barns have different signatures and all have a different asymmetrical roof construction. The buildings were immediately more or less accepted and taken in by nature. The living proof of this is the bats. In the first few months that the buildings were built, they already moved into the field barn.

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Wood, Door, Forest
© BASE Photography
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Image 25 of 26
Plan – Washing Barn
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Forest
© BASE Photography

January storm 2020. The pavilions are built with larch trees: conifers of the Utrecht that fell in the spring storm of 2020. Planks were sawn from the logs on location. They were planned with great patience by timber trade van Hal, located just around the corner. Local and circular, entirely in accordance with the philosophy of the natural cemetery.

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography
© BASE Photography
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Image 26 of 26
Diagram
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography
© BASE Photography

The facades on the side of the little square are covered with vertical larch planks of different widths. The roof and rear facade, on the other hand, are completely clad with 2 meters long, halved round, roughly peeled, squared beams with a diameter of 80 mm, which are arranged in a random pattern, parallel to the ridge or roof baseline. Solar panels are tightly concealed in the roof between the beams.

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Interior Photography
© BASE Photography
Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography
© BASE Photography

Part of the inner walls of the washing shed and all inner walls of the information shed is provided with a layer of clay. The ceilings are clad in thuja wood, also sourced from the surrounding forest. If you look closely, you can see wool in between. This layer offers acoustic comfort by damping sound. A shepherd who tends the moors on the estate with his sheep has supplied the wool. It is, of course, fantastic to source your building materials locally as much as possible.”

Natural Cemetery 'de Utrecht' Reception Pavilions / architecten|en|en  - Exterior Photography, Forest
© BASE Photography

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:5094 Lage Mierde, The Netherlands

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Natural Cemetery ‘de Utrecht’ Reception Pavilions / architecten|en|en ” 23 Jul 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...