Ozias Apartments / Quinzhee Architecture

0

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© 1Px

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Windows, FacadeOzias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Facade, WindowsOzias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Living RoomOzias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Wood, Windows, Chair+ 31

  • Area Area of this architecture project Area :  1080
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs

    Photographs :1Px

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

More SpecsLess Specs

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Windows, Facade
© 1Px

Text description provided by the architects. Located at the corner of Rue de l’Aqueduc and Rue Kirouac, Ozias is a multi-residential project of ten through-and-through dwellings on two floors. It is articulated by following the layout of the neighborhood to clear a green backyard accessible to all occupants.

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Windows, Facade
© 1Px
Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© 1Px
Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Image 28 of 31
Ground Floor Plan

On the facade, the verticality is enhanced by the withdrawals, the sets of bricks, and the different materials. The clay brick blends with the warm colors of the masonry of the surrounding context and contrasts with the metallic coating. On the ground floor, deeper indentations mark the street entrances that serve all dwellings. They share the common courtyard at the back while the upper accommodations enjoy balconies and private rooftop terraces.

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Windows, Brick, Facade
© 1Px
Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography
© 1Px

Finally, Ozias seizes the opportunity to densify a wasteland site by ensuring a coherent integration with its neighbors. The two-story layout also allows for a hierarchical arrangement of spaces for the privacy of the occupants, and the vis-à-vis is to the advantage of the latter since the floor level is raised in relation to the street.

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Living Room
© 1Px
Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Living Room
© 1Px

The layout of the living spaces located on the second floor contributes to the animation on the street and to the optimization of the space. The regulatory requirements that required some reflection for this project can be summarized as maximized zoning, construction at the edge of the lot, respect for heritage, and integration with the environment. The urban insertion is also part of this reflection as well as a green area on the roof.

Ozias Apartments / Quinzhee Architecture - Interior Photography, Wood, Windows, Chair
© 1Px

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Quebec City, QC, Canada

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Ozias Apartments / Quinzhee Architecture” 18 Jun 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...