A Cross-Demographic Platform For Creators

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier

0

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Exterior Photography, Windows
© Ivan Mathie

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Exterior Photography, Windows, FacadeSaint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography, SteelSaint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior PhotographySaint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography, Table, Facade+ 22

  • Area Area of this architecture project Area :  5000
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
  • Lead Architects : Vincent Eschalier

More SpecsLess Specs

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Exterior Photography, Windows, Facade
© Axel Dahl

Text description provided by the architects. The French unicorn startup BlaBlaCar has inaugurated its new headquarters in the 11th arrondissement of Paris. The ambition of the project was to develop an office building to accommodate an innovative company and energize the district, while responding to the values ​​of future occupants, between flexibility of workspaces and freedom through teleworking.

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography, Steel
© Ivan Mathie

The building with a total area of ​​5,000m² is made up of two infrastructure levels: a first basement with meeting rooms and auditorium, a second basement with sports activity areas with a fitness room, a yoga, a music room that serves as a radio studio and technical rooms. The building is designed as the juxtaposition of noble materials with raw materials, thus, concrete, wood, terrazzo and aluminum confront each other in the different spaces.

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography, Column
© Axel Dahl
Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Image 16 of 22
Floor Plan

A ground floor is composed of a large reception hall, a friendly coworking space that develops around a tree and overlooking the courtyard garden. There is also an open space for the IT and Facility teams and a meeting room. Five levels of offices in the superstructure, the last of which is set back from view, are distributed by stairs and elevators, they also include a central island reserved for shared spaces, meeting rooms, sanitaries, break rooms, etc. All of the open spaces have been designed to accommodate 600 people even if the company is encouraging the telework to its employees.

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography
© Axel Dahl
Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Interior Photography, Table, Facade
© Axel Dahl

Finally, a rooftop consisting of a vegetable garden, convivial spaces and a basketball court offers a panoramic view of all of Paris. Light is a central element in this project, the opening of the spaces and the central island make it possible to maintain transparency and facilitate circulation. Skylights are installed between the floors to bring in natural light.

Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier - Exterior Photography, Windows, Facade
© Axel Dahl

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:6 Rue St Sabin, 75011 Paris, France

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Saint-Sabin Offices / Studio Vincent Eschalier” 18 Jul 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...