Cultural: News, Travel & Trendsetters

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO

0

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography
© half.half.photography

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography, Facade, Windows, CityscapeTAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior PhotographyTAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography, BeamTAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior PhotographyTAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - More Images+ 16

  • Area Area of this architecture project Area:  36
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2023
  • Photographs

More SpecsLess Specs

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography, Facade, Windows, Cityscape
© half.half.photography

PROJECT OVERVIEW
The TAG ESPRESSO Lujiazui Coffee Festival Pop-up Store represents the inaugural implementation of the brand’s modular pop-up store system.

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography
© half.half.photography
TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography, Cityscape
© half.half.photography

DESIGN STRATEGIES
Pop-up stores are short-term businesses temporarily opened to attract customers. The condition of the sites varies inconsistently, where they often appear in squares, parks, and malls. The pop-up design system seeks to infuse a unique image into the brand and, at the same time, increasing building efficiency by applying modular components and decreasing waste from cyclic utilization while accommodating the demand for all types of scenes. TAG ESPRESSO pop-up stores are constituted of two primary modules – a straight one and a curved one, the former 0.9 meters in length and the latter 22.5° degrees in turning angle. The modules are joinable and flexible in composition, with the measurement unified at 3.6 meters high and 2.1 meters wide. The interior width is 2.1 meters, providing sufficient space for front and rear counters and abundant capacity for coffee makers, grinding machines, fridges, and other equipments.

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Image 19 of 21
Concept Floor Plan
TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography
© half.half.photography
TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Exterior Photography
© half.half.photography

Take, for example, the Lujiazui Coffee Festival: the designated site is 36 square meters with 6 meters on each side. Situated in the center of a lawn, the walking people in the park have no specific direction. Therefore, we are looking for a free-form kiosk that does not lead to any guidance and, in the meantime, provides service windows in several directions. Through trials and combinations, three straight and seven curved modules are adopted to satisfy the demands of the chosen site.

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography
© half.half.photography
TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography, Beam
© half.half.photography

TAG ESPRESSO often employs cute emojis as a brand image, which they intend to continue in pop-up stores. The side elevation was designed into the shape of a ‘home’ with curved shingle spreading over the surface, creating a cartoon and amiable atmosphere. Through the shingles, the campaigned blue color could be dimly seen.

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography
© half.half.photography
TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography, Windows, Brick
© half.half.photography

MATERIALS & DETAILS
Inspired by Jean Prouvé, who pioneered prefabricated housing, the main structure of the kiosk is assembled from steel tubes, which can be installed on-site through screw bolts. The outer layer is made of red cedar, a commonly seen roofing material. On the one hand, the shingles are interweaved in traditional pavements, and on the other hand, the tiles are gradually tilted from the bottom up, consequently supplying natural light and achieving rainproofing.

TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO - Interior Photography, Brick
© half.half.photography

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Lujiazui, Pudong, Shanghai, China

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “TAG ESPRESSO KIOSK / studio yo-u + atelier TUO” 20 Feb 2024. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy