The Loft at Taliesin West / Taylor Bode

0

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Windows
© Steph Bode, Taylor Bode

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Windows, ForestThe Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Interior Photography, Bedroom, Bed, BeamThe Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior PhotographyThe Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Forest+ 27

  • Area Area of this architecture project Area :  200 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
  • Lead Architects : Taylor Bode (designer)

More SpecsLess Specs

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Windows, Forest
© Steph Bode, Taylor Bode
The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Windows, Forest, Garden
© Steph Bode, Taylor Bode

Text description provided by the architects. Carrying on the tradition of student-built desert shelters at Frank Lloyd Wright’s Taliesin West, ‘The Loft’ was designed, constructed, and inhabited as a final year thesis project at The School of Architecture at Taliesin. The thesis explored concepts of functional and aesthetic adaptability, the psychology of user control, and the idea of anticipatory architecture as a spatial framework that supports a built environment in a constant state of change.

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Beam, Forest
© Steph Bode, Taylor Bode
The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Interior Photography, Bedroom, Bed, Beam
© Steph Bode, Taylor Bode
The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Exterior Photography, Windows, Forest
© Steph Bode, Taylor Bode

A welded steel frame defines a flexible space with a sleeping platform floating above the desert floor. Perforated metal panels (provided by Arktura) and sliding canvas panels respond to the intense desert sun with the dynamic play of light and shadow. The remaining openness invited future intervention and adaptation from students at Taliesin’s living laboratory in years to come.

The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Image 24 of 27
Plan
The Loft at Taliesin West / Taylor Bode - Image 27 of 27
Axonometric

Somewhat ironically, that intervention was blocked due to the school’s unfortunate displacement from its home at Taliesin West (TSOA has since relocated to Arcosanti with yet another forward-looking identity). Nonetheless, The Loft stands strong, along with dozens of other student-built shelters, punctuating a vast desert landscape with handmade totems of architectural exploration.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Scottsdale, Arizona, United States

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “The Loft at Taliesin West / Taylor Bode” 26 Jun 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...