Hrr Café / Bricol Lab

0
Hrr Café / Bricol Lab - Image 1 of 10
© Sungho Zin

Hrr Café / Bricol Lab - Exterior PhotographyHrr Café / Bricol Lab - Interior Photography, KitchenHrr Café / Bricol Lab - Interior PhotographyHrr Café / Bricol Lab - Interior Photography+ 10

  • Area Area of this architecture project Area :  49
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2022
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers :  YOU AND US

  • Lead Architect : Yongkwon Kim

More SpecsLess Specs

Hrr Café / Bricol Lab - Exterior Photography
© Sungho Zin

Text description provided by the architects. Hrr is a project that materialized with a client who held the desire to articulate the significance of the Han River. It is said that the onomatopoeic word ‘흐르르’ (phonetically translated to ‘Hrr’), which resembles the shape of waves, originated with the aspiration that wandering civilians would reach their desired space through the medium of the river.

Hrr Café / Bricol Lab - Interior Photography, Kitchen
© Sungho Zin
Hrr Café / Bricol Lab - Interior Photography
© Sungho Zin

To precisely carry out the objective of the client, much research was carried out during the concept development stage on the location of the site which is positioned at the entrance of the Jamwon Hangang Park, and images of the Han River.  Historically, the site once acted as a ferry dock, where it would have bustled with ferries.  This was conceptually much more attractive than the site’s current environment and was the birth of the project’s concept ‘A Dock Where You Can Come and Go.” The white main color complemented with mature wooden pillars is reminiscent of a ferry with sails. The bar table is also covered in wood stimulating images of a ferry.

Hrr Café / Bricol Lab - Image 10 of 10
Floor Plan

With aspirations of becoming the most prominent space in the neighborhood, the intention was to maximize the strength and energy of the space through its immersion in natural light. As the sunlight penetrates the glass and converges with the interior, the space illuminates with an emerald aura, giving the perception of being brimming with water. As intended, the shimmering sunlight flowing in through the various cracks evokes the appearance of rays of sunlight shining through the water.

Hrr Café / Bricol Lab - Interior Photography
© Sungho Zin
Hrr Café / Bricol Lab - Interior Photography
© Sungho Zin

The floor-to-ceiling front window was inspired by the image of patrons enjoying a coffee or dining while having friendly interactions with pedestrians passing by and is emblematic of the space’s element to attract and gather people close by.  The space endeavors to act as a refuge and create a space that connects life to other strains of life. By blurring the boundaries between inside and outside, the space seamlessly permeates through its environment.  It is emblematic of a simpler time before the building of man-made embankments where the boundary between water and land was blurred.

Hrr Café / Bricol Lab - Image 6 of 10
© Sungho Zin

The ‘Hrr’ is a 2022-year model of ferry dock that reproduces the traces of a discontinued past with today’s modern aesthetic. The Hrr is the reincarnation of the dock, which currently remains only in the name of the road and addresses the Hrr is located on and is the reincarnation of this refuge that harmoniously connects the ages.

Hrr Café / Bricol Lab - Interior Photography
© Sungho Zin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Seocho-gu, Seoul, South Korea

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Hrr Café / Bricol Lab” 17 Jun 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...