Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects

0

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior Photography, Garden
© SALA FERUSIC Architects

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, BeamIngravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, BeamIngravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior PhotographyIngravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography+ 32

  • Area Area of this architecture project Area :  5382 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
  • Lead Architects : Carles Sala, Relja Ferusic

More SpecsLess Specs

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior Photography, Facade
© SALA FERUSIC Architects

Text description provided by the architects. After a brief but successful trajectory of almost a decade of making excellent quality wines, the need for a space for logistics, bottle aging, and wine tasting arises in Mas Rodó. The program urges to articulate and organize the space between the existing shipments building and the winery located in an old renovated Catalan cottage, while it has to provide a response to a dual program.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, Concrete, Beam, Column
© SALA FERUSIC Architects
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Image 8 of 32
© SALA FERUSIC Architects

On the one hand, the new building has to accommodate a building for the aging of wine in bottles, organized in stacked steel cages, as well as streamline the logistics, while providing appropriate communication with the warehouse for the finished product and shipments. On the other, it has to complement the activity of the winery with a space for the tasting and the exhibition of the Mas Rodó wines open to the public, looking for a direct link between the environment and the winery.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography
© SALA FERUSIC Architects
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography
© SALA FERUSIC Architects
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, Beam
© SALA FERUSIC Architects

The first calls for a quiet, dry, tempered, and dimmed space. As a result, attached to the old warehouse, a semi-basement is proposed. This makes of the polyvalent porch a ‘pillow space’ that protects it from the radiation of the south, while a ventilated façade of concrete blocks allows the cooling down of the interior environment, conceived as a passive system.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, Stairs, Facade
© SALA FERUSIC Architects

On the contrary, the latter is proposed as a semi-exterior space open to the environment. A 45-centimeter leap in height allows to contract the interior space, frame the landscape, and offer a place to sit, while it does connect the access level with the path leading to the vineyard.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography
© SALA FERUSIC Architects
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Image 30 of 32
Sections
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Interior Photography, Shelving
© SALA FERUSIC Architects

Between both, a transition space articulates both programs: a historical archive of wines of all vintages can be visited, while vertical tastings – same wine, different harvest year – can take place for exclusive visits or professionals.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior Photography
© SALA FERUSIC Architects
Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior Photography, Fence
© SALA FERUSIC Architects

A structural system of walls and concrete screens is conceived, as a continuity of the pavement – massive and resistant – that supports a light system of metal trusses. A lightweight – almost weightless roof – seeks to cover the space with three different uses: a roof of concrete tiles for the aging in bottle program, an accessible deck in wood which dominates the landscape – in relation to the garden of the house – closed by a handrail in the form of a bar for tasting; and a green cantilever with different vine varieties – all existing within the Estate – which drains through an expressive gargoyle.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Image 31 of 32
Exploded axo

The geometry of the cantilever follows the roof inclination of the old cottage – the winery – with which it does dialogue. It is conceived as a cantilever covering the terrace of the porch, as a visor to provide shade and contract the space below while it does bring freshness through the thermal mass of the soil contained. It is therefore a light structure for an elevated vineyard. A weightless vineyard.

Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects - Exterior Photography
© SALA FERUSIC Architects

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Mediona, 08773, Penedes, Barcelona, Spain

Click to open map

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

About this office

Cite: “Ingravits Warehouse / SALA FERUSIC Architects” [Nave Ingravits / SALA FERUSIC Architects] 22 Jul 2022. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?

Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.


Comments
Loading...